"Onhan sitä kaikkea ... tyhjää ja tyhjän täytettä"

"Onhan sitä kaikkea ... tyhjää ja tyhjän täytettä"

lauantai 22. tammikuuta 2011

Pukeutukaamme bodyslimmereihin

Postimyynnin pyhä kirja kilpailee huomiosta Finlandia-palkitun Nenäpäivä -romaanin kanssa, eikä kilpailua johda Nenäpäivä.
Katalogi on esikatseltu eli plärätty, sittemmin rauhassa tarkoin tutkittu, jonka jälkeen vielä useaan otteeseen vilkaistu. Lukijan mieli on avoin ja tietämys lisääntynyt.

Näin se on.
Vaate ripustuu paremmin ylle, jos on vauhdissa, nojailee tai pitää kättä taskussa. Mikä tahansa ommeltu tekele on hyvännäköinen, jos se päällään vääntää itsensä erikoiseen asentoon. Kannattaa kenottaa vähän kallellaan tai pitää toista jalkaa koholla – tätä voi varioida lukuisin eri tavoin, …olla joskus huolettoman, toisaalta taas väliin miettiväisen näköinen. Mikä tahansa yläosa piristyy, kun sitä vähän piristää.
Silloin tällöin on syytä olla arvoituksellisen tavoittamaton. Toisinaan valita haastava katse, toisinaan alta kulmain kyräily. Huulet olkoot sinetöidyn suljetut tai kutsuvasti raollaan.
Mitä vaatteisiin ihan suoranaisesti tulee, niin sitä on kaikenlaista röyhelöä ja ballerinamekkoa, sorbettiväriä ja 70-luvun tuulia, sinisenvalkoista raikkautta ja ainakin yksi asukokonaisuus vivahtaa "Minun Afrikkani" -elokuvan suuntaan.

Eräät farkut push-uppaavat niin täysillä, että samalla hetkellä kun muodot esiin työntäytyvät, farkut litistävät, kohottavat ja kaventavat. Taikafarkkujen sivu on merkitty hiirenkorvalla. Varmuuden vuoksi. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kuitenkin. Mietityttää silti, että jos takamus kohoaa oikealta korkeudeltaan normaalia ylemmäs, niin läheneekö se uhkaavasti ristiselkää.
Ei oleellista.

Naisille on westerniä. Eikä miehille ole siinä suhteessa mitenkään vähemmän. Postimyyntikuvasto hellii miestä cowboyhenkisesti. Kuvassa karjapaimenen virkaa toimittava malli saattaa olla aavistuksen liian siloinen, jotta hänet osaisi sijoittaa minkäänlaisten rehukioskien tai karsinoiden liepeille notkumaan.
Ei haittaa.
Cowboylook nyt kuitenkin on yhtä kuin farkkupaita, josta kolme keskimmäistä nappia kiinni. Ihan omaa lännenkieltään puhuu viereisen sivun t-paita, jossa lukee Texas.

Ja nätti se on tytönkin maakunnan maitotiloilla kulkea läävään pikkuruutuisessa pitsikirjaillussa röyhelöminimekossa.
Kaikki olisi niin kertakaikkisen suven suloista ja ihanaa, jos pisteeksi iin päälle me kaikki kylien naiset vielä ymmärtäisimme pukeutua bodyslimmereihin.

Postimyyntiopuksessa sanotaan: Bodyslimmerit muotoilevat ja antavat kauniin siluetin.
Kukapa kuka sitä varta vasten haluaisi rumentaa maisemaa huonolla siluetilla, piirtyä seuraavan kesän yöharson purppurassa ääriviivoiltaan epämääräisen rajattomaksi taikka voimakkaassa vastavalossa jopa muodottomaksi asti.


Salli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti